Logen er opkaldt efter søhelten Iver Huitfeldt

Logen Iver Huitfeldt nr. 846 under Det Danske Frimurerlaug af Gamle Frie og Antagne Murere blev stiftet d. 23. marts 2002 af en gruppe frimurer der normalt gik i loge i København og som ønskede at stifte en ny loge uden for København.

Efter nogen søgen, fandt man ledige lokaler i det gamle Karlslunde rådhus på Karlslunde Landevej 24, hvor logen deler lokaler med fire andre logesystemer.

 

Iver Huitfeldt

Efter man havde fundet en lokation, skulle et navn til logen findes og brødrene gik på opdagelse i lokalhistorien. Her stod slaget i Køge bugt i d. 4. oktober 1710 mod svenskerne som det oplagte sted, at finde ophavet til logens navn.

 

Slaget i Køge bugt

 

Heltegerningen som Kommandør Iver Huitfeldt udførte, på linjeskibet Dannebroge med 82 kanoner og en besætning på 600 mand, var at han efter der gik ild i sit linjeskib valgte at kaste anker. Ved at kaste anker lagde han sit skib imellem den danske og svenske flåde – samtidig med han fortsatte at skyde mod fjenden.
Sidst fik ilden så stort et overtag, at al modstand mod fjenden var umulig og masterne faldt, skroget brændte ned og til sidst sprang linjeskibet Dannebroget i luften. Dette resulterede i Iver Huitfeldt og næste hele besætningens død.

På denne baggrund og heltegerning om at trods hans skib var i brand, så fortsatte han sin kamp imod fjenden indtil det sidste, hvor blot ni mand fra besætning overlevede.

 

Iver Huitfeldt